Consumption Rates gone

Consumption Rates gone

Postby scubadiverj » Sun Jul 28, 2019 9:57 am

I just noticed that the consumption rates read 0. This is for new entries and also previous ones that showed the air consumption rate. Thank you!

Aqualung i550
scubadiverj
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 28, 2019 9:44 am

Re: Consumption Rates gone

Postby support » Sun Jul 28, 2019 10:35 am

Hi,

Can you confirm that you are running Dive Log on iOS 13 beta? If so, that will be the explanation for the problem as Apple has a bug in iOS 13 beta (it is still present in Beta 4) where the API that is used to round values to the nearest factional point (0.33 for example) instead round them all to just the most significant digit (in the case of 0.33 it will round to "0"). I have filed a bug report with Apple and hope that they will resolve this issue soon as it is a very low level and fundamental part of the iOS API's that is causing the issue.

Please let me know if you are running a non-beta version of iOS (12.4 or earlier) so that we can look at other possible causes of the issue.

Thanks,

Greg
support
 
Posts: 651
Joined: Wed Mar 31, 2010 4:35 pm

Re: Consumption Rates gone

Postby support » Mon Jul 29, 2019 12:56 pm

Hi,

Just a quick follow up on the consumption rate issue that you were seeing. Apple just released iOS13 Beta 5 this weekend and the underlying bug that was leading to the consumption rate showing "0" has been fixed. So an update to iOS13 Beta 5 should resolve your issue. Of course, if it does not, please let me know.

Cheers,

Greg
support
 
Posts: 651
Joined: Wed Mar 31, 2010 4:35 pm

Re: Consumption Rates gone

Postby scubadiverj » Wed Jul 31, 2019 5:22 pm

yes, I am running beta. Thank you! With the latest update, everything seems to be working as it should.
scubadiverj
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 28, 2019 9:44 am


Return to Dive Log

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron